Get Adobe Flash player

Добре дошли в училище!

Отново е 15 септември – ден празничен, „невписан в календара”! Ден тържествен, значим, специален; очакван с много трепети и вълнение от деца, родители, учители.Той събира в едно стотици усмивки, безброй букети , радостни и щастливи деца, копнеещи за мъдрост и знание.
15 септември е най-вълнуващият ден и за БСУ”Д-р П. Брон”, гр. Прага. И тази есен училището отвори празнично врати , за да посрещне малки и големи ученици, учители, родители, представители на Българското посолство, българските организации и българската общност в Чешката република, дошли да изпратят с благопожелание за добро начало „младостта на България”.
Химнът на Република България изправи на крака препълнената зала.
За всички присъстващи на тържеството бе приветственото слово на изпълняващата длъжността директор на училището – г-жа Емилия Пейчева.
С нескрито вълнение тя поздрави ученици, учители, родители и гости. Пожела спорна учебна година; щастливи дни и успех в учението на първокласниците, ентусиазъм и творческа енергия – на по-големите ученици. На учителите – да са здрави, благословени и вдъхновени през новата учебна година; на родителите – да бъдат добри партньори на училището в общата ни кауза - учението и възпитанието на децата.
Поздрави към ученици и учители отправиха и гостите на тържеството.
Г-жа Галя Димитрова, завеждащ консулска служба в Посолството, пожела на всички ученици да се стремят към знание и просвета, на най-малките - да обичат училището, да учат с желание, да намерят приятели; на абитуриентите – успешно завършване, повече надежди и мечти и никога да не забравят училището.
Празничната програма продължи с весели училищни песни и жизнерадостни стихове, изпълнени от усмихнати, мили и приятни деца, нетърпеливи да започнат очакваните училищни дни.
Днес първокласниците ще чуят първия училищен звънец, ще влязат за пръв път в класната стая и училището ще стане техния втори дом за няколко години - дом на буквите, на числата, на книгите, на приятелството.
За дванадесетокласниците това е последният първи учебен ден. Днес те ще влязат за последна година в училище като ученици.
С приятелски пожелания за добра сполука към тях се обърнаха водещите на тържеството – Цветан и Ани.
А първокласничките Ели и Еми бодро и уверено рецитираха първите научени наизуст стихчета - готови да се втурнат в необятния свят на познанието.
Нека първият учебен звънец постави началото на смели надежди, вълнуващи очаквания, стремеж към знания, мъдрост и предизвикателства за всички ученици и за техните всеотдайни учители - хората с големи сърца, които не щадят сили и енергия, не пестят любов, които раздават мъдрост и доброта!
„Деца, усмивки, цветя - 15 септември е всичко това!“
В този празничен септемврийски ден отекват последните благопожелания на българските деца:
„Нека новата 2016/2017 учебна година да бъде успешна!
Да бъде спорна!
Да бъде ползотворна!
Да бъде щастлива!
Да бъде благодатна!
Да бъде!”