Get Adobe Flash player

Алманах за ученическо творчество


   
Директорът на БСУ ”Д-р П. Берон” – г-жа Таня Борисова, изказва похвала на всички талантливи ученици, създали Алманаха за ученическо творчество и благодарност на г-жа Снежана Тасковова, учител по български език и литература и на г-жа Луиза Станева, учител по изобразително изкуство за помощта, оказана на творящите деца в училище, за постоянството и умелото подреждане на материалите в Алманаха – една уникална книга, с богато жанрово многообразие, допълвана и обогатявана през годините, съхранила най-сполучливите ученически творения.В нея са поместени съчинения, есета, стихотворения, импресии, гатанки на ученици от почти всички класове, както и много интересни и оригинални рисунки. Най-много творчески изяви имат основоположниците.

   Началото е поставено през учебната 2010/2011 година по идея на г-жа Тасковова и с главни инициатори – учениците от V и VI клас – сега в 11-ти и 12-ти клас : Георги Стоянов, Виктория Тодорова, Даниела Пенкова, Калин Георгиев, Владислав Бачийски, Реджеб Искренов, Габриел Кръстев, Кристин Трифонова, Тодор Ангелов, Паулина Димитрова, Стефан Демирев.

   Елегантната външност на това прекрасно и различно издание привлича вниманието, всеки може да прочете написаното и да се наслади на сътвореното. Алманахът е средоточие на креативност и въображение, на талант за писане и рисуване, за споделяне на дарби, провокация за размисъл и развихряне на творческата фантазия на учениците.

   Днес този уникален сборник е едно истинско богатство за БСУ”Д-рП. Берон”; доказва, че младите автори има какво да ни кажат със свежестта на усещанията си, със своя поглед към света, пленени от магията на творчеството.
Алманахът е отворен и за в бъдеще да приема на своите страници претвореното от нашите ученици - с изящна словесност и колоритни рисунки.
Да пожелаем на младите ни таланти нови творчески вдъхновения, да бъде жив у тях поривът за проява на скритите в тях съкровища, за да ни радват с очарованието на своите способности и красотата на своите творби.

Снежана Тасковова