Get Adobe Flash player

„МНОГОЕЗИЧИЕТО Е БОГАТСТВО”

   Директорът на БСУ „Д-р Петър Берон” г-жа Таня Борисова изказва своята благодарност на учителя по изобразително изкуство г-жа Луиза Станева за изключително добрата подготовка на нашите ученици, взели участие в конкурса „Многоезичието е богатство”.
Конкурсът си поставя за цел да насърчи четенето и писането на втори език (освен чешкия) и развитието на детската фантазия и творчество в областта на книжната илюстрация и се организира ежегодно от гражданското сдружение „Заедно” в Чехия като част от проекта „Камаради”.
И тази година децата четяха, рисуваха, творяха с желание, находчивост и вдъхновение ...
Радостта ни беше голяма, когато разбрахме, че между отличените творби в конкурса има и на ученици от нашето училище, а именно:
- Михаела Михайлова от 6. клас – за илюстрация към приказката „Спящата красавица” – грамота и награда за отлично представяне ;
- Учениците от 8. клас – за колективен проект „Алиса в страната на чудесата” – грамота и награда под формата на екскурзия с познавателна цел;
- С грамота за отлични представяне и съвместна работа в конкурса бе отличено и БСУ „Д-р Петър Берон”.
Тържественото раздаване на наградите се проведе на 11 ноември в историческия Клам-Галаски дворец, където организаторите на конкурса предадоха грамотите, подаръците и поздравленията си на директора на БСУ г-жа Таня Борисова. Същия ден учениците от 8. клас заедно с г-жа Борисова, г-жа Пейчева и г-жа Станева посетиха и разгледаха една от историческите и технически забележителности на Прага – наблюдателната кула на хълма Петршини. За всички посещението беше интересно, вълнуващо и носещо нови преживявания и впечатления.
На всички участници и творци от нашето училище благодарим за чудесното представяне в конкурса и пожелаваме нови успехи и вдъхновения!