Get Adobe Flash player

АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ


Всяка година талантливи ученици от  БСУ”Д-р П. Берон” активно участват в национални и международни конкурси, проявявайки творчество, доказвайки своите изключителни заложби и безспорни качества на победители.

Поредният успех на нашите ученици бе достойното им представяне на конкурсите, организирани във връзка с VIII фестивал на българите по света “Аз съм българче” – 2016, Амстердам, Нидерландия.

Фестивалът се провежда за осми  пореден път, целта му е да обедини българите, живеещи на различни места по света, мотивирайки ги към съхраняване на българската култура и национално самосъзнание; да насърчава изучаването на родния език в чужбина. И тази година фестивалът бе посветен на Деня на народните будители и на Европейския ден на езиците и включваше литературен конкурс и конкурс за рисунка на тема “Мой град, мой свят” , “Аз съм българче” и „Природата ни учи”. В тях  участваха и наши ученици,  претворили в прекрасните си произведения любовта към България.

А ето и класираните участници в конкурса за рисунка:

II награда за цветова хармония-Йоана Валериева Тодорова 11г.

II награда Александър Любомиров Кръстенов 13г.

III награда Анита Валариева Ангелова 13 г. „Аз съм българче“

III награда Микаела Рубинова 14 г. „Мой град, мой свят“

III награда Пламена Светославова Петрова 13г. „Природата ни учи“

Поощрителна награда- Цветанка Добрева Добрева 14 г. „Мой град, мой свят“

II награда- Габриела Георгиева Славова 15г. „Аз съм българче“

II награда- Виктория Маринова Тодорова 16 г. „Мой град, мой свят“

Светослава Райкова Флоренцова- 12г. „Природата ни учи“

Николай Стоянов Стоянов 11 г. „Природата ни учи“

Ивана Николаева Папардова 11 г. „Природата ни учи“

Емел Ахмедова Джумалиева- 12 год. „Природата ни учи“

Вили Йорданова Василева- 10 г. „Аз съм българче“ .

В конкурса за литературно творчество блестящо се представи  Георги Стоянов Георгиев  - 16 год.  и спечели първа награда с есето си  на тема „Природата ни учи” .

В   XX юбилейно издание на литературния конкурс „Стефан Гечев”, организиран от Държавната агенция за българите в чужбина, с поощрителна награда се отличи Мартин Радев - 11г.

Всеки постигнат успех на нашите ученици  е  истински празник за цялото училище, носи радост и удовлетворение и за преподавателите им – г-жа Луиза Станева, г-жа Светла Болчева, г-жа Снежана Тасковова, които всеотдайно им помагат и ги поощряват в  техните творчески изяви. И този път талантливите деца ни накараха да се гордеем с прекрасните  им постижения.

Да им пожелаем да продължат добрия опит и традиция  в реализиране на  оригинални  идеи , много вдъхновение, желание за творчество и стремеж към нови предизвикателства.