Get Adobe Flash player

Коледо тържество в БСОУ “Д-р Петър Берон”
Коледа! Светъл празник, очакван от всички с надежда за по-добро бъдеще и обич между хората.

С този хубав ден бяха свързани и проготовленията за Коледния празник в БСОУ “Д-р Петър Берон” в гр. Прага. Те започнаха с изработването на предметите за Коледния базар, с украсяването на класните стаи и училището, с подготовката на Коледното тържество.

На 22.12.2014г. в училището всички нетърпеливо очакваха започването на празника. Началото беше поставено с подреждането на Коледния базар. Изработените от учениците с много вкус предмети, бързо се изкупуваха, а парите, събрани от продажбата, ще бъдат изпратени в България за благотворителната инициатива “Българската Коледа”.

Красиво украсеният салон бързо се изпълваше с гости. Коледните песни, които звучаха, създаваха чудесно настроение.

Тържеството започна с поздравление от г-жа Михайлова, директор на училището, към всички присъстващи. С много топли и сърдечни думи тя отправи своите пожелания за ново, светло бъдеще към учениците, учителите и гостите. Г-жа Михайлова обяви наградите от конкурса за най-добре украсена класна стая.

Специален поздрав към присъстващите беше изпълнението на цигулка от Стефания Георгиева, ученичка от музикалното училище в гр. Пловдив. Учениците от начален етап, под ръководството на своите учителки- г-жа Пейчева, г-жа Калудова, г-жа Тошева и г-жа Кръстенова, бяха подготвили чудесно изпълнение на коледните обичаи. С голямо желание те показаха на присъстващите, че традициите ни свързват с българските корени.

Не закъсня и Дядо Коледа. Подаръците за децата от I до IV клас бяха осигурени от БКПК - гр. Прага.

Следваха изпълнения на танцов състав под ръководството на г-жа Костова, модерен танц в изпълнение на денс формация, подготвен от Маргарита от 9-ти клас и Борислав от 10-ти клас и част от гимнастическа композиции в изпълнение на Пресияна от 2-ри клас.

Тържеството завърши с красиви пожелания от водещите да бъдем щастливи и по-добри.