Get Adobe Flash player

БСОУ”Д-р П. Берон” има таланти


    

  


    В запомнящо се уникално шоу се превърна Празникът на нашето училище - празник на веселието, усмивките и приятелството. 13 февруари донесе много радост и приповдигнато настроение на учениците и учителите от Българското училище, защотo той бе посветен на всички „малки, големи и по-големи таланти.” Днес сцената беше на разположение на всички възпитаници на БСОУ „Д-р П. Берон”, желаещи да изявят своите актьорски умения. Празничната атмосфера бе наситена и с ехо от най-атрактивните карнавали, които се провеждат по това време от годината - във Венеция и Рио де Жанейро. 

   Водещите, Даниела и Калин от 10-ти клас, представиха новия съвременен формат на празника под надслов „Българското училище има таланти”. Това бе едно предизвикателство за ученици и учители – да се изявят в по-различна светлина, изразявайки своите идеи, мечти, вдъхновение; да участват в едно истинско неповторимо забавление.

   В шеговит стил, закачливо и артистично, директорът на училището – г-жа Мими Михайлова, поздрави присъстващите и „омагьоса” публиката с оригиналния си костюм - в унисон с театралната обстановка. „Днешният ден е провокация към всеки един от нас – да си припомним забравените детски мечти и игри, да бъдем по-добри, да намерим отново себе си, но в друга светлина” - завърши тя и обяви за „отворени завесите на училището на вдъхновението и чудесата”.

   Но как биха се изявили многобройните таланти на участниците, без да има компетентно жури, за да ги оцени?

   Имахме си и жури! Учениците от 12 клас успешно се въплътиха в ролята на известни личности от популярни музикални формати и конкурси: нашата Мария Илиева бе Тансу Тахир, Кристиян Казълев замести Любо Киров, вместо Есил Дюран се представи Айлян Билялова, а Михаил Цветков свърши работата на вечно заетия Васко Василев.

   Регламентът бе обявен и шоуто започна.

   Последва една богата и разнообразна празнична програма, наситена с песни и танци, драматизации, скечове, акробатика, спортна гимнастика, сцени от приказки, бийт бокс и модерни рап изпълнения. Всяка изява на сцената беше бурно и възторжено аплодирана. Залата , украсена от г-жа Луиза Станева, радваше очите на домакини и гости; на вниманието на всички бе представена изложба от най-оригиналните кукерски маски и наградените есета и рисунки, създадени по проекта „Традиционни пролетни празници и обичаи”.

   Малките актьори от 1 клас - в нежни, пъстри и цветни костюми, очароваха публиката с драматизация на приказката „Трите пеперудки”.

   Пресиана от втори клас прикова погледите на зрителите и затаи дъха им със сложно съчетание от художествената гимнастика.

   Възхищение предизвикаха изпълненията на артистичните певци от 4-ти клас.Те показаха, че могат не само да пеят, но и да танцуват. Своите сценични способности и творчески заложби изявиха и седмокласниците.

    С много смях и ръкопляскания публиката посрещна скечовете на младите актьори от 8 клас – Мирослав, Цветана, Атанас, Ивелин, Илияна и Димитър.

    Симпатиите спечелиха и момичетата от 11 клас, които плениха публиката със своя интересен артпроект „Танц на цветята”, съчетаващ сияйни цветове и аромати, картини с флорални мотиви, бодиарт, естествени цветя – една прекрасна феерия от чудесна музика и красота!

    С ентусиазъм и въодушевление бе очаквана изявата на групата за модерни танци, представена от най-активните й участници – Маги и Борислав. Изпълнителите завладяха присъстващите с енергичната си игра, с интересните фигури от стила на показаните танци, с динамичното включване на техния ръководител – г-жа Валентина Лазарова, с атрактивната сценография с невероятен ефект и поставиха запомнящ се финал на празничното представление.

   Журито бе единодушно в оценките си – всички участници се представиха подобаващо и заслужено получиха подготвените им награди.

  За тези невероятни преживявания заслугата е на главния сценарист на спектакъла - г-жа Милка Кралчева, както и на организаторите на празника г-жа Светла Васева, г-жа Диана Кръстенова, г-жа Снежана Тасковова. За музикалното оформление и техническото обезпечаване се погрижиха г-жа Александра Дончева и г-н Сашо Илиев.

   Венецът на днешния празник бе колоритният бал с маски, в който с радост се включиха всички – учители и ученици. Вълшебната атмосфера обхвана цялата зала- родители и гости , които се докоснаха до очарованието на карнавалните празненства. Под ритъма на музиката участниците дефилираха , танцуваха и се забавляваха - с пъстроцветни маски, домина, черни пелерини, атрактивни перуки, шапки с пера, костюми на герои от приказките - всичко, което може да роди въображението и творчеството.

   Празникът на училището е личен празник на всеки от нас, но днес ние се потопихме в необятната палитра от дарби у децата.

   Участниците и днес направиха този ден приятен, специален, изпълнен с усмивки и радостни преживявания. Те ни подариха весело настроение, забавни минути и естетическа наслада, благодарение на необятния свят на изкуството.