Get Adobe Flash player

„АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ”

Поредният голям успех на учениците от БСОУ”Д-р П. Берон” – гр. Прага бе блестящото им представяне на конкурсите, организирани във връзка с V фестивал на българите по света “Аз съм българче”.

И тази година фестивалът бе посветен на Деня на народните будители и на Европейския ден на езиците и включваше литературен конкурс и конкурс за рисунка на тема “Мой град, мой свят” или “Аз съм българче”, както и конкурс за музикално-словесно народно творчество на тема “ С България в сърцето” или “Аз съм българче”. Ученици от БСОУ”Д-р П. Берон” - Прага участваха в трите конкурса и се класираха на почетните призови места.


В литературния конкурс са отличени следните ученици:

1м. – Калин Георгиев, 15 год.

1м. – Маргарита Синапова, 14 год.

2м. – Таня Тодорова, 15 год.

2м. – Виктория Вълчева , 12 год.

2м. – Александър Кръстенов, 10 год.

3м. – Златомира Запрянова, 12 год.

3м. - Георги Георгиев, 14 год.


В конкурса за детска рисунка с награди са удостоени:

1м. – Яна Славова, 12 год.

2м. – Маргарита Синапова, 14 год.

2м. – Александър Кръстенов, 10 год.

3м. - Виктория Тодорова, 7 год.

3м. – Стефан Чечев, 14 год.


Вокална група „Лира” спечели 1 място в музикалния конкурс.


Награждаването и финалната част на фестивала тази година се състоя в гр. Прага, Чехия на 16.11.2013 год., като домакин на събитието бе Гражданско сдружение „Възраждане” – Прага.

Приветствени слова произнесоха г-жа Горяна Ленкова, временно управляващ Посолството на РБългария в Чешката република, г-жа К. Димитрова - представител на Държавната агенция за българите в чужбина, г-жа Н. Михалевска – представител на Министерството на образованието и науката.

В присъствието на много приятели и ценители на българската култура , бе открита изложба от наградените рисунки в конкурса “Мой град, мой свят”, сред които се открояваха творбите на нашите ученици.