Get Adobe Flash player

СКЪПИ ГОСТИ В БСУ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“





   Учениците и учителите от БСУ „Д-р Петър Берон” посрещнаха радушно г-жа Албена Спърлинг и г-н Алберт Спърлинг – учредители на организацията Light Source Charity, която направи дарение от великолепни тапети и организира поставянето им в класните стаи и коридорите. С това проектът „Обичам моето училище” беше финализиран и училището ни грейна в новия си привлекателен облик.
Посрещането на скъпите ни гости се състоя на 16 октомври 2019 г. от 10.30 часа в Актовата зала на преобразения ни дом. Благодарствени слова бяха изказани от директора г-жа Мария Носикова и от мениджъра на проекта г-жа Мария Георгиева. Поздравления към учениците отправиха и гостите. Господин Спърлинг пожела на всички деца – и малки, и големи, да продължат да мечтаят, да вярват на мечтите си и да бъдат уверени, че те ще станат реалност. Г-жа Спърлинг сподели радостта си от създадената вълшебна среда, като подчерта отново, че това е първото училище извън страната, което е включено в проекта. С усмивка тя призова: ”Моля ви, пазете всички тези прекрасни неща, които направихме заедно, и нека това има позитивен ефект в живота ви!”
От името на учениците, Ивана и Светослава от 9 клас, изразиха също своята признателност за направеното дарение. Те заявиха, че когато влязат в класните стаи, са очаровани от вълшебното въздействие на фототапетите, създаващи атмосфера на красота, мъдрост и вдъхновение. Увериха ни, че новата обстановка ги зарежда с желания за обща работа и творческо дръзновение. Четвъртокласничката Ема Кръстенова поздрави гостите със стихотворение от Петя Дубарова, а училищният хор „Лира” изпълни песните „Вълшебните думи” и „Детство мое”. Г-жа Кралчева поднесе на лъчезарната ни гостенка разкошен букет с цветя и завърши с думите : ”Ние сме в Прага под небето, но живеем с България в сърцето!”
Господин и госпожа Спърлинг разгледаха всички класни стаи. Те бяха възхитени от постигнатите резултати и предложиха новият поздрав за започване на учебния час да бъде: „Обичам моето училище!!!”. Направиха снимки, клипчета и размениха сърдечни пожелания за радост, обич, вдъхновение и нови добри дела.