Get Adobe Flash player

„МНОГОЕЗИЧИЕТО Е БОГАТСТВО” 2018



     

    На 23 ноември 2018 год. в Дома на малцинствата в Прага се проведе тържественото награждаване на победителите в конкурса „Многоезичието е богатство”, организиран всяка година от гражданското сдружение „Заедно” в Чехия като част от проекта „Камаради”. Конкурсът цели да насърчи четенето и писането на втори език ( освен чешкия ) и развитието на детското творчество в областта на книжната илюстрация. Участваха деца от цяла Чехия, които имаха за задача да прочетат произведение на детската литература и по негови мотиви да нарисуват любим герой, илюстрация, комикс или да създадат собствена книжка. Наградите бяха връчени от г-жа Севдалина Коваржова, председател на сдружение „Заедно”. Тържеството беше съпроводено от богата интерактивна програма, която включваше различни чуждоезикови игри и викторини.

Между наградените участници бяха и ученици от БСУ „Д-р П.Берон”, отличени за своите илюстрации с грамоти и предметни награди:

- Христофор Христфоров от 7. клас – 2. награда;
- Радина Михайлова от 5. клас – за отлично представяне
- Аксат Мехмедемин от 6. клас – за отлично представяне.

Наградените ученици, съпроводени г-жа Станева, участваха с интерес в подготвената съпроводна програма и разгледаха изложбата с най-сполучливите творби в конкурса, сред които се намираха и рисунките на Ванеса, Димитрия, Демир и Ния от 7. клас и на Радолина от 6. клас от нашето училище.

На всички участници изказваме благодарност и пожелаваме нови творчески успехи и постижения!