Get Adobe Flash player

Една вълнуваща среща

          В края на октомври в БСУ „Д-р Петър Берон“ гр. Прага, гостуваха Розалия Радичкова, Мартина Вачкова и Владимир Пенев. Използваме най-добрия повод да благодарим на Негово превъзходителство г-н Лъчезар Петков – посланик на Р България в Чехия, който направи възможна тази вълнуваща среща. Спазваме традицията да поддържаме топли отношения с Посолството на Р България и с Българския културен институт.
          Директорът на БСУ „Д-р Петър Берон“ – г-жа Таня Борисова, изтъкна повода за срещата – „Месец на Радичков в Чешка република“. „Опит за летене“ и „Лазарица“ са поставяни на чешка сцена. Г-н Петков изрази задоволство, че отново е в училището ни и споделя възможността да ни срещне с дъщерята на великия писател.
„Учете български език!“ е посланието на гостите към учениците. А „Ние, врабчетата“ – 6 илюстровани разказа от книгата на Йордан Радичков беше специалният подарък за училището. С благодарност г-жа Борисова прие подаръка и обеща, че ще го постави в училищния музей.
          Учениците бяха развълнувани. Вдъхновени и задавайки си въпроса дали и защо трябва да се прави опит за летене, те тръгнаха към класните стаи с частичка от Радичков у себе си.





Таня Борисова
Директор на БСУ „Д-р Петър Берон“,
Прага, Чешка република