Get Adobe Flash player

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО

   





    Ето че и тази година вече отминава, наближават светлите коледни празници, които по традиция прекарваме със своите близки и приятели. И в края на календарната година всички в БСУ „Д-р Петър Берон” можем да се похвалим с напълно обновените ни класни стаи и коридори по проекта „Обичам моето училище”, спонсориран от „Лайтсорс”, както и с множество други материални и нематериални придобивки, награди от конкурси и чудесни изяви.
Всички тези приятни моменти от свършената работа, както и наближаващата ваканция и очаквани с нетърпение празници създадоха веселото настроение на нашето коледно тържество в училище на 16.12.2019 година. То бе почетено от много родители, представители на българските организации в Прага, както и лично от Негово Превъзходителство господин Йордан Първанов.
Празничната програма започна с китка от коледни песни, изпяти от певците от хор „Лира” с ръководител г-н Росен Михайлов. До украсената елха, със звънките си гласчета, децата стоплиха сърцата ни с обичани български и английски песни.
Продължихме с коледни стихчета – поздрав от трети и четвърти клас. Иван, Адриaна, Емма и Божидар ни разказаха в стихове за най-вълнуващите моменти в края на годината – Рождество Христово и Нова година.
А след тях актьорите от театрално студио „Златното ключенце” ни разказаха вълнуващата история за „Откраднатата шапка на Дядо Коледа”. На сцената се появиха Снежанка (Михаела) и джуджетата Вики, Вероника и Мартина. Клоуните Пипи (Светли) и Митачко (Димитър) бяха много смешни в своите костюми и весели номера, с които постоянно разсмиваха публиката. Журналистът Ники и операторът Христо предадоха горещата новина за открадната шапка на Дядо Коледа. Мигом на местопрестъплението се появиха следователите Ванеса и Мартин, които поеха разследването. Оказа се, че престъпникът е „ от женски род, движи се с ракетен ход, има шарена метла, пола и коса, и е малко ... тра-ла-ла”. Всички разпознаха Баба Яга (изиграна невероятно от Александра), която пристигна, качена на метлата си и придружена от помощника в лошотиите Торбалан (в ролята – Богдан). За да върне откраднатата шапка и стане добра, трите феи – Радина, Ивана и Естел, помогнаха, всяка със своите умения. И чудото стана – шапката бе върната и Дядо Коледа пристигна сред звън на звънчета и бе посрещнат със шарени конфети! Цялата публика се радваше на щастливия момент, а най-малките ученици пляскаха с ръце, тропаха с крачета и истински съпреживяваха случващото се на сцената.
На финала на тържеството представители на ученическия парламент раздадоха награди на най-бързите и досетливи ученици, отговорили вярно на въпросите от коледната викторина.
А след милото тържество всички се отправиха към актовата зала, където се продаваха ръчно изработени от децата картички, свещници и разнообразна коледна украса. Много и вкусни бяха и кулинарните изкушения – сладки, соленки, сладкиши, цели торти, баници и дори топли закуски! За пръв път тази година и клубовете по интереси към училището участваха със свой щанд, на който рекламираха и продаваха изработените от тях продукти: спрейове, парфюми, ароматизатори и дори така популярния слайм.
Учениците събраха почти 12 000 крони, от които даряват половината на „Българската Коледа”, за да помогнат на свои връстници в България да оздравеят и върнат усмивките на лицата им.

Весела Коледа!

Бъдете здрави, щастливи и благополучни!

Мир и светлина за всички!