Участие на БСУ „Д-р Петър Берон“ в проект “Разкажи ми твоята история.”

БСУ „Д-р Петър Берон“ е партньор в проект «Разкажи ми твоята история», 2023-2-BG01-KA210-SCH-000184792, организирана от Сдружение „НИЕ“ и Център за развитие на човешките ресурси, по програма „Еразъм+.Партньори в проекта са училища от Чехия, Италия, Кипър и България. В периода 01.04-03.04.2024 г. екип от учители от БСУ взе участие в откриваща конференция на проекта, на която се подготви програмата по основната мобилност.
На 2-ри май 2024 г. група ученици от 8, 9, 11 и 12 клас и двама учители заминаха за България. Те прекараха 12 дни в китното родопско село Проглед, където взеха участие в същинската част на проекта.
В рамките на програмата експерти и учители помогнаха на всеки един от учениците да изготви свое родословно дърво и да оформи историята на своя род и родното си място в увлекателен разказ, който ще бъде преведен на български, на английски и на езика на страната, в която живее.
Учители и ученици преминаха през майсторски клас по разказване на истории в учебния процес, воден от местни краеведи, а всички участници в проекта – обучение по медийна грамотност с местни журналисти. Между усилената работа, учениците разучаваха фолклорни танци, посрещнаха Великден, празнуваха Гергьовден, създадоха нови приятелства, потопиха се в нов свят на усмивки и положителни емоции.
В рамките на престоя учениците от БСУ «Д-р Петър Берон» взеха участие във фолклорни фестивали в Пловдив и Златоград.