„НЕРАЗКАЗАНИТЕ ИСТОРИИ НА БЪЛГАРИТЕ”

На 18-ти април 2024 г., най-малките ни ученици от начален етап участваха в детска творческа работилница, своеобразно продължение на първата среща по Националната програма
„Неразказаните истории на българите“.
Г-жа Снежана Тасковова покани децата в един необичаен, пъстър учебен час и тяхната класна стая се превърна в място за творчески занимания и забавление. Представи специалния гост – художника-илюстратор, г-жа Севда Коваржова, която въведе любопитковците в един приказен свят, изпълнен с приключения и приятелство. Тя им разказа за илюстрациите си към много детски книжки, показа им някои от тях, представи своята книга „Какво е Чехия?”, прочете им приказката „Приказна нощ” и след това беше „отворена” творческата работилница. Най-напред всички изработиха шапки от хартия, а след това тези шапки, поставени на главите на децата, се превърнаха във вълшебни.
Те заразказваха приказка, която малките творци съчиниха сами с помощта на „вълшебни карти” за разказване на истории. След това децата изрязваха цветни хартии, лепиха, оцветяваха и направиха колаж на робот. През цялото време те се забавляваха и твориха с нестихващ интерес, докосвайки се до магията и вълшебството на приказките.