„Времето е в нас и ние сме във времето…….“

На 13 март 2023 година учениците от 8 и 10 клас, заедно със своите класни ръководители – г-жа Луиза Станева и г-жа Снежана Тасковова,  посетиха фотодокументалната изложба „Бунтът на духа – Основна сила по пътя към свободата“ в Българския културен институт, гр. Прага. 

Посветена на 150 години от гибелта на Апостола, експозицията грабна вниманието и интереса на учениците и всички заедно участваха в един специален открит урок по родолюбие , в който непринудено и естествено се потопиха в атмосферата на това бунтовно време, белязано с  мисията на гения на българската свобода  – Васил Левски. 

Г-н Гоцев, директор на БКИ, запозна учениците с галерията от снимки и писма на Апостола, а г-жа Тасковова прочете посланието, отправено лично от  директора на Националния музей „Васил Левски“ – Карлово, г-жа  Дора Чаушева. За всеки ученик имаше подготвен и подарък – картички с портрета на Левски.

Г-жа Станева насочи вниманието към портретите на Левски и естетическото им  въздействие върху сетивата и възприятията на учениците.

А заветите и мъдрите слова на Апостола оставят ярка диря в съзнанието на всички, които днес станаха съпричастни на това кратко докосване до светлата личност на великия национален герой.