Нашият спортен талант Денис Пейчев от 11 клас с индивидуална награда за най – добър играч в мач от световното първенство за младежи по хокей на лед до 20 години в Истанбул.

Българският национален отбор за младежи до 20 години се класира за полуфиналите на световното първенство в Дивизия III, което се провежда в Истанбул.

Денис се занимава активно с хокей на лед вече 13 години. Има множество медали и индивидуални награди от различни турнири. За 10 години с много труд и постоянство успява да извоюва капитанското място в хокеен клуб ЦСКА, София, в своята възрастова група. Със същия този отбор под ръководството на треньора г-н Кирил Ходулов, Денис изиграва и един паралелен сезон в силната Карпатска хокейна лига. Дори в най-силния мач, в един от кръговете, срещу домакините от Украйна, Денис е избран за най-добър играч на мача за нашия тим.

Мечтата му е да играе хокей на по-високо ниво и едва 15 годишен заминава в Чехия, където е одобрен и се състезава за хокей клуб „Лев Слани“. За този клуб играе 2 сезона, като през втория сезон е сред голмайсторите на тима. От тази година е състезател на ХК „Кобра“, Прага, във възрастова група U20.

Желаем успех на Денис, който е изключително отговорен, целеустремен и борбен млад човек!