Get Adobe Flash player

„МНОГОЕЗИЧИЕТО Е БОГАТСТВО”

     

     На 16 ноември 2017 год. в Дома на малцинствата в Прага се проведе тържественото награждаване на победителите в ежегодния конкурс „Многоезичието е богатство”, организиран от гражданското сдружение „Заедно” в Чехия като част от проекта „Камаради”. Конкурсът цели да насърчи четенето и писането на втори език ( освен чешкия ) и развитието на детското творчество в областта на книжната илюстрация. Участваха деца от цяла Чехия, които имаха за задача да прочетат произведение на детската литература и по негови мотиви да нарисуват любим герой, илюстрация, комикс или да създадат собствена книжка. Наградите бяха връчени от г-жа Севдалина Коваржова, председател на сдружение „Заедно”.

    С радост споделяме, че между наградените участници са и ученици от БСУ „Д-р П.Берон”, отличени за творческата си изява с грамоти, предметни награди и посещение на Художествената галерия на гр. Прага:

- Учениците от 5. клас (Виктория, Вили, Галя, Даниел, Дария, Мирослав, Петър, Радолина, Християна) – 1. награда за колективен художествен проект по приказката „Вълкът и седемте козлета”.
- Станислава Георгиева от 7. клас – 2. награда за индивидуално представяне за изработване на книга с илюстрации на тема „Български традиции”.

Наградените ученици, съпроводени от г-жа Тасковова и г-жа Станева, разгледаха изложбата с най-сполучливите творби в конкурса, сред които се намираха и рисунките на Ванеса и Димитрия от 6. клас, Виолета, Силвия и Теди от 8. клас, Анита, Адриана и Пламена от 9. клас от нашето училище.

Директорът на БСУ „Д-р Петър Берон” г-жа Таня Борисова изказа пред цялото училище похвала и благодарност за отличното представяне на нашите ученици в конкурса и на г-жа Луиза Станева, учител по изобразително изкуство в БСУ, за съдействието ѝ при подготовката и реализирането на ученическите проекти.

На всички участници пожелаваме нови творчески успехи и постижения!